СПОРТСКА ОПРЕМА ИЗ ПРОЈЕКТА „МОДЕРНСПОРТ“
20.06.2012

У истуреном одељењу Основне школе "Краљ Петар Први", у насељу Паси Пољана општине Палилула, до краја ове године, на површини од 4.400м2, изградиће се више спортских терена: игралишта за одбојку, кошарку и рукомет, тениски терен, трим стаза, стаза за скок у даљ, атлетска стаза. Инвестиција се остварује захваљујући пројектним активностима општине у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, подршке ИПП-а фонда и Европске уније. Овај пројекат, под називом „MODERNSPORT“, се реализује у партнерству са општином Ботевград у Бугарској. Градској општини Палилула је за реализацију пројектних активности одобрено 218 481еура. То је био повод да председник општине, проф.др Игор Новаковић са пројект менаџером Миодраг Петровић обиђе матичну школу "Краљ Петар Први"и директору школе, Роберту Џунићу преда спортску опрему.

Ово је само још једна победа нашег пројектног тима, истакао је на конференцији са новинаре председник општине Палилула, проф.др Игор Новаковић. Пројекат „Модернспорт“ јесте наша референца за даљу активност, овог пута у области унапређења спорта и рекреације младих. Вредност овог пројекта износи тренутно половину средстава које ми добијемо трансвером за шест месеци од града за остваривање основних функција организације локалне самоуправе.

У овој фази опремања, за ученике школе је обезбеђено шест струњача (три мале и три велике), одскочна даска, козлић, сто за стони тенис са пратећом опремом, мреже за одбојку, у вредности од 3.500 еура

По речима Роберта Џунића, на овом пројекту школа је учествовала тако што је пројектном тиму општине Палилула обезбедила потребну документацију за набавку инвентара који је потребан за побољшање услова рада. Ми смо наишли на велико разумевање председника и општинског руководства Палилуле - нагласио је директор школе Џунић. Обезбедили су ову спортску опрему, која је јако вредна за нас и неопходна за нормално одвијање наставе из физичке културе

Пројекат је одобрен крајем прошле године и због одређених сагласности и тендерских активности имплементира се сада. Чекали смо одобрење модификације пројекта где ће се у оквиру пројектних активности радити и спортски терени у Паси Пољани. Сва документација је готова и ми ћемо, каже Миодраг Петровић, менаџер пројекта, почети са радом у наредих месец дана. Рок за изградњу је 2 месеца. Очекујемо почетак радова до краја јула.

Ученици истуреног одељења Основне школе "Краљ Петар Први" у насељу Паси Пољана општине Палилула, захваљујући Програму прекограничне сарадње Бугарска-Србија, добиће идеалне услове за развој спортско-рекреативних активности.